The CONCACAF Nations League (Spanish: Liga de Naciones CONCACAF, French: Ligue des Nations de la CONCACAF) is an international association football competition contested by the senior men's national teams of the member associations of CONCACAF, the regional governing body of North America. The tournament takes place on dates allocated for international friendlies on the FIFA International Match Calendar. A one-time qualifying tournament took place from September 2018 to March 2019 and the inaugural tournament began in September 2019.

Конфедерационната лига на нациите на КОНКАКАФ е международно футболно първенство за мъже, в което участват всички 41 членове на Конфедерацията на северно-централноамериканските и карибските страни (КОНКАКАФ). Турнирът е създаден през 2018 г., като замести Купата на КОНКАКАФ и Златната купа на КОНКАКАФ, и се провежда на всяка четна година.

Турнирът е разделен на три дивизии: Лига A, Лига B и Лига C. Лига A е най-силната дивизия, а Лига C е най-слабата. Отборите се разпределят в дивизиите въз основа на техния коефициент на ЕЛО.

Отборите в Лига A се състезават за Купата на CONCACAF Nations League, а отборите в Лига B и Лига C се състезават за промоция в по-горната дивизия. Отборите в Лига C също се състезават за избягване на изпадане в по-ниска дивизия.

Турнирът се провежда в два етапа: групова фаза и нокаут фаза. В груповата фаза отборите се разделят в групи от по три или четири отбора. Всеки отбор играе с всеки друг отбор в групата си по веднъж вкъщи и веднъж на гости. Двамата най-добри отбора от всяка група се класират за нокаут фазата.

В нокаут фазата отборите се състезават в едномачови елиминационни кръгове. Победителите от полуфиналите се класират за финала, а загубилите играят за третото място.

Конфедерационната лига на нациите на КОНКАКАФ е важно събитие в международния футболен календар. Това е възможност за отборите от КОНКАКАФ да се състезават помежду си и да се опитат да се класират за други турнири като Купа на Конфедерациите и Световно първенство по футбол.